BIZNES Media i PR

Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia?

Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia?
Kolejna odsłona Akademii Smaku pod hasłem „Jajko i kuchnia” dobiegła końca. Miesiąc upłynął pod znakiem jajecznych przepisów, video warsztatów, oraz tradycyjnego spotkania ze zwycięzcami konkursu w Centrum Domowych

Data publikacji: 2016-05-09
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia?
Kategoria: BIZNES, Media i PR

Kolejna odsłona Akademii Smaku pod hasłem „Jajko i kuchnia” dobiegła końca. Miesiąc upłynął pod znakiem jajecznych przepisów, video warsztatów, oraz tradycyjnego spotkania ze zwycięzcami konkursu w Centrum Domowych Inspiracji.

Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia? BIZNES, Media i PR - Kolejna odsłona Akademii Smaku pod hasłem „Jajko i kuchnia” dobiegła końca. Miesiąc upłynął pod znakiem jajecznych przepisów, video warsztatów, oraz tradycyjnego spotkania ze zwycięzcami konkursu w Centrum Domowych Inspiracji.

Tomasz Jakubiak, Piotr Ogiński (Kocham Gotować) oraz Katarzyna Glinka po raz kolejny zmierzyli się z wyzwaniem, jakie stawiła przed nimi Akademia Smaku. Tym razem tematem miesiąca było jajko, z którym, jak się okazało, zarówno Kolegium Redakcyjne, jak i uczestnicy konkursu, poradzili sobie przepisowo.

Jajko i kuchnia

Nadesłane przez uczestników Akademii Smaku przepisy na dania jajeczne zaowocowały garścią sprawdzonych i przepysznych potraw, które przygotowywano podczas comiesięcznego eventu. Dwudziestu zwycięzców konkursu wraz z Tomaszem Jakubiakiem, Piotrem Ogińskim oraz Katarzyną Glinką sprawiło, że stół Akademii Smaku uginał się pod ciężarem fantastycznych potraw, takich jak: jajka z łososiem w cieście francuskim, kotleciki jajeczne z komosą ryżową, jajka z anchois, pieczeń z jajek i cukinii, suflet z truskawek, Pavlova z owocami czy muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami.

Wystartowała kolejna odsłona Akademii – tym razem tematem przewodnim miesiąca są zupy. Ruszył także kolejny konkurs, a oprócz wygranej w postaci uczestnictwa w evencie Akademii Smaku, na uczestników będą czekać atrakcyjne nagrody marki Bosch.

Akademia Smaku w pigułce

Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, emitowany w TVP2, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, a także e-booki stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni. Atrakcyjne nagrody i niezapomniana atmosfera sprawia, że Akademia Smaku to jeden z najciekawszych cykli kulinarnych w naszym kraju. Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, tworzących swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także zdobywając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.

A to już wiesz?  #POMAGRAJMY – seria podcastów o graniu i pomaganiu Fundacji DKMS

Więcej informacji na stronie www.akademiasmaku.pl.

Partnerami projektu jest Mlekovita oraz Kropla Beskidu.

Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia? BIZNES, Media i PR - Kolejna odsłona Akademii Smaku pod hasłem „Jajko i kuchnia” dobiegła końca. Miesiąc upłynął pod znakiem jajecznych przepisów, video warsztatów, oraz tradycyjnego spotkania ze zwycięzcami konkursu w Centrum Domowych Inspiracji.
Hashtagi: #BIZNES #Media i PR

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy