BIZNES Media i PR

Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska

Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska
Kto powiedział, że lody można jeść tylko latem?! Z lodami Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska sezon trwa cały rok! Kultowe słodycze w zmrożonych odsłonach pozwalają na samodzielne wyczarowanie efektownych

Data publikacji: 2020-12-01
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska
Kategoria: BIZNES, Media i PR

Kto powiedział, że lody można jeść tylko latem?! Z lodami Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska sezon trwa cały rok! Kultowe słodycze w zmrożonych odsłonach pozwalają na samodzielne wyczarowanie efektownych deserów.

Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska BIZNES, Media i PR - Kto powiedział, że lody można jeść tylko latem?! Z lodami Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska sezon trwa cały rok! Kultowe słodycze w zmrożonych odsłonach pozwalają na samodzielne wyczarowanie efektownych deserów.

Lody Śliwka Nałęczowska

Kremowe lody śliwkowe ze śliwkami kandyzowanymi i kawałkami czekolady z sosem ze śliwek kandyzowanych to pokusa dla amatorów wyrafinowanej słodyczy. Zmrożona wersja oryginalnych pralin Śliwka Nałęczowska obłędnie smakuje solo, jak również z dodatkami. Aby stworzyć wyśmienity deser, wystarczą sos waniliowy, dwie gałki lodów familijnych Śliwka Nałęczowska, polewa czekoladowa oraz pokrojone w drobną kostkę waniliowe wafelki.

 

Lody Jeżyki

Ciasteczkowe lody Jeżyki z sosem karmelowym w towarzystwie orzechów laskowych, chrupek ryżowych i kawałków mlecznej czekolady Goplana to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Będą jeszcze bardziej najeżone, gdy połączy się je ze słonym karmelem i ryżem preparowanym. W garnku z grubym dnem należy roztopić masło, dodać cukier, wymieszać i gotować przez kilka minut do uzyskania bursztynowego koloru. Do karmelu pozostaje dodać słodką śmietankę, sól himalajską i ryż preparowany. Rodzinne lody Jeżyki polać przestudzonym sosem karmelowym, ozdobić orzechami… i… nic więcej nie potrzeba do szczęścia!

 

Lody Grześki

Kakaowe lody Grześki to zmrożony deser na bazie prawdziwej śmietanki z czekoladą i kawałkami chrupiących wafelków. Wielbicielom Grześków i fanom mocno czekoladowych smaków przypadnie do gustu deser z dodatkiem musu na bazie czekolady gorzkiej. Czekoladę trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej, słodką śmietankę ubić na sztywno, następnie przestudzoną czekoladę i ubitą śmietanę połączyć z jogurtem naturalnym. Mus należy przełożyć do pucharka, poczekać aż stężeje i dodać lody familijne Grześki. Całość można udekorować bitą śmietaną, startą czekoladą lub dowolnymi owocami.

A to już wiesz?  Odwiedzając tegoroczny Salone del Mobile

 

Mrożone desery stanowią doskonałą alternatywę dla ciast. W domowych warunkach można przygotować ich niezliczone wariacje, które przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i starszym amatorom lodowych przysmaków. Warto spróbować swoich sił w tworzeniu własnych kompozycji smakowych. Satysfakcja gwarantowana ze sprawienia przyjemności sobie i najbliższym.

 

Producent: Colian Sp. z o. o.

Produkty:

Lody Śliwka Nałęczowska 500 ml, marka Śliwka Nałęczowska, cena det. ok. 14,99 zł/szt.

Lody Śliwka Nałęczowska 900 ml, marka Śliwka Nałęczowska, cena det. ok. 19,99 zł/szt.

Lody Grześki 900 ml; marka Grześki, cena det. ok. 16,99 zł/szt.

Lody Grześki 500 ml; marka Grześki, cena det. ok. 10,99 zł/szt.

Lody Jeżyki 900 ml; marka Jeżyki, cena det. ok. 19,99 zł/szt.

Lody Jeżyki 500 ml; marka Jeżyki, cena det. ok. 11,99 zł/szt.

 

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska BIZNES, Media i PR - Kto powiedział, że lody można jeść tylko latem?! Z lodami Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska sezon trwa cały rok! Kultowe słodycze w zmrożonych odsłonach pozwalają na samodzielne wyczarowanie efektownych deserów.
Hashtagi: #BIZNES #Media i PR

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy